CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Saturday, May 7, 2011

IBU ,maafkan ena atas segala dosa

KARANGAN MURID DARJAH TIGA (sumber;sk kota masai)




          Ibu saya seorang yang cantik dan baik.Nama ibu saya Safiah Hassan.Saya sayang dia,saya sayang ibu macam banyak.Satu hari saya mnangis,ibu cakap jangan nangis tapi saya nangis je.Ibu cakap lagi jangan nangis,tapi saya nangis.Saya nak Corntos tapi kakak taknak belikan.Saya menangis je kerana saya sangat sedih dan air yang keluar dari mata tak nak stop.Selepas itu ibu bawa saya pergi makan kat Mcdonald,bawak kakak saya yang jahat dan kedekut itu.Saya sangat suka dan ketawa banyak.Kakak saya minta maaf dan kita salam tangan.Ibu gembira dan senyum melihat kita.Abang saya Aiman pun suka dan ketawa banyak banyak.Saya bahagia banyak jugak,sama macam kita semua je.Selepas itu,ibu hantar saya balik rumah ayah semula kerana besok saya sekolah agama dan sekolah kebangsaan jugak sebab besok hari isnin.bila besok hari isnin,ibu hantar pergi rumah ayah balik.Saya dan kakak dan abang sangat tidak suka banyak apabila ibu hantar pergi balik rumah ayah.Saya nak tanya kenapa tak boleh duduk tidur rumah ibu tapi saya takut.Kakak cakap tak payah tanya,nanti dah besar saya tahu sendiri.Saya dah besar tapi masih je tak tahu.Saya nak tahu,tapi kakak cakap tak payah sekarang.Abang saya pulak tak pandai bercakap,cuma tahu cakap sikit sikit sebab dia OKU.saya tak tahu OKU kerana saya memang tak tahu.Saya sedih banyak apabila ibu cium dahi dan pipis (pipi) saya dan cakap adik jangan degil degil.jangan mintak jajan lagi.air yang keluar dari mata banyak je,saya tak boleh letak balik dalam mata.Ibu saya cakap ibu tak akan tinggal adik kakak dengan abang.Ibu cuba ambil kita tiga balik apabila ibu dah mampu.Saya tak faham tapi saya cakap saya faham dekat ibu.Kakak saya menangis banyak bila peluk ibu.Abang saya tak suka nangis sebab mungkin dia tak macam perempuan suka nangis.Saya sayang ibu saya.Saya nak ibu belanja pizahat (pizza hut) baru saya sayang ibu sampai nangis.Hari ini hari Ahad hari ibu.Saya nak belikan ibu jajan Corntos sebab ibu belikan saya selalu masa dulu dulu.Saya sayang ibu saya banyak.

Friday, May 6, 2011

lynn,please DONT GIVE UP !

TYRA ~ lynn naa tyra skagg .boleyh taa ?please dtag dekat lynn skagg .lynn naa nanges dgan tyra .lynn naa nanges ,naa pelukk tyra .please tyra ..lynn naa tyra pujuk lynn ,naa tyra buad lawak smpay lynn snyum .PLEASE tyra ~please ..lynn nak tyra tahu lynn tana lepaskan Kidey .tyra tahu lynn sayangg dy .tyra tahu lynn perlukan dy .dala lynn tenga exam ,dy boleyh pegi macam tuh jhea kan tyra ?tyra denga taa lynn cakap nyh ?
TYRA ,Najmudin pena cakap kann tyra satuII nya ppuan yg dy paleng sayang dan ppuan pertama y buad dy jadik GILA .taphy kidey ?TAK PERNAH phun .mgharap sgatt dy cakap mcm tuhh .BUKAN mgharap dy jadik GILA .no ! jux mghrap dy ucap kata kata macam tuhh pada lynn .tapy taa sempat suro dy cakap dy dha pegi :( lynn tatahu naa nanges cemane lagy .lynn ada TYRA ,DAYAH ,ZEATY ,BIEHA jhea naa denga sumeanya .taphy ?korangg tadea dkat cniee ..PLEASE tlogg lynn ..smalam kesian NISAK jadi tmpat lynn mngadu SEMUANYA .apea seyhh ,daa sdeyh lpas tuh naa lempias tad orang .Nisak ,lynn mnta maaf please ..
Okayh ,hope sumea y baca nyh ingaad kayh ,JANGAN LEPASKAN ORANG YANG SAYANGKAN KORANG .sbb lepas nyh ,TAKKAN ADA LAGI YANG SAMA SEPERTI DIA ..

TYRA ,lynn naa jumpa tyra skarangg .pls ..


EVERYTHING ABOUT 4 ?

WELL ,xtahu menda nyh pasal apaa .jux layan jhea apea y nisak tag kann tad aku .
aiyoyoo ~


1) 4 PERKARA  ,  DESCRIBE ABOUT YOURSELF

Nama  :  Amaliena Binti Abtali
Status  :  Err ~ Should I answer thiss ? single ,kodd ?
Currently stay at  :Pase Gudangg ,Joho :)
Currently study at  : SMKKM (smk kota masai)

2) 4 NAMA MANJA KAMU
Iena by family and relatives
Lynn by frnds and strangers
Kakak by my mom,dad and brothers
Mak Bedah by my gilagila kepalotak frens at smkkm

3)  4 PERKARA BAIK YANG KAMU BUAT HARI INI
Melepaskan orang yang saya sangat sangat sayang ,demi kebaikan dia
Say YES to my best frnd's kenduri invitation
Try untuk bgurau senda dgan ayah untk sekian lamaa
Cuba untuk TAK STRESS dgan apa y sedang berlaku

4)  4 TEMPAT YANG NAK SANGAT PERGI
Kuala Lumpur biggest hotel :) ahakks !
London
NY city :) myb one day..
My own grandma home at Kluang n Tganu

5)  4 BENDA WAJIB BAWA KALAU KELUAR
  • My NOKIAEX2-0
      • Makeups
    • Perfume
      • Duit lhaa ofkoss

6)  4 PERKARA TERAKHIR KAMU BUAT SEBELUM JOIN CONTEST NI
Webcam dgan membe 
Chat membe ,mntx pndpat ,how to get over thiss ?
Denga laguII Bruno Mars 
Menangis

7)  4 ORANG PALING KAMU SAYANG DI DUNIA IN
Ibu ( SAFIAH HASSAN )
Ibu ( SAFIAH HASSAN )
Ibu ( SAFIAH HASSAN )
Ayah ( ABTALI ISMAIL )

8)  4 JENIS RAGAM MANUSIA YANG KAMU JUMPA PADA HARI INI
Orang yang mnyembunyikan perasaan sayangg pada ex bf ( TYRA )
Orang yg tlampau ego smpay mnyeksa diri sndry dan orang laen ( KIDEY )
Orang yang sgat memerlukan sum1 ( NEVEN )
Org y gatal miang naa mampos ( A***AH )

10)  4 HABIT BURUK KAMU
Balek skola tgahh hari ,JARANG mandi
KUAT MAKAN :D
suka sendawa dan kentot sukaII hatii
panas baran y amat sgat skaggg

11)  4 PERKARA YANG KAMU FOBIA
TAK LULUS EXAM ;'-(
Jadi plaja baru
Been leave alone
HMM ? APA EKK ?

12)  4 SEBAB JOIN CONTEST INI
Ntah nisak nihh ,aiyaa
''
''
''



TODAY :)

HAIHH ~ tady exam AGAMA okayh ,AGAMA .sapea rasea soalan agama selalu susahh ,sila angkad tngan tnggiII macam saya (smbil angkad tgan & goyagII kn mcm Usop wilcha) haiyahh ,susaa dho ketas tadhy .glea kentangg .naseb aku dudo sbela tyra .tyme cegu tadea jhea ,mada sumea bagi isyarat mata ,mulot ,hidong ,semua lhaa ! HAHA .klakaa plak blea ingad .4BUDI beb ,klas pleg nakal dn mnyakedkan haty .BANGGA ? takk lahh .jux happy lhaa jugak sbb 4BUDI spotingII sumea :) ehem ehem ,hehee ~
Hmm ,rendu pulak tad cik abang saya .hary nyh BIRTHDAY dy lhaa ~ 6 MEI 2011 :) tahon lepas kemaen dy kena baleng itu ini dgan kawanII pkbm dy .HAHAH .memory terindah & terbusuk dy lhaa kot .hee ~ well baby ,sorry taa dpatt bagi menda mahalII .jux that little chocolate i can afford lhaa ~HUHU ..
HEY ,esok nak skola kea taknak haa ?mcam MALAS lhaa pulak .yea ,sgatII MALAS okayhh .bukan malas skedII ,nyh malas y sgatII banyakk .hmm ,naa msg mbeII tatea crdt lhaa pulaa .ptag tadhy ingadkan naa g kedai ,tphy penatt punya pasal ,barengII smpaylaa tlelap skejapp .aiyoo ~
okayh lha ,naa layan blogg org pulakk .HAHA ,mengendap ! my new hobby beb .. =D

Saturday, April 30, 2011

it is bcause of LOVE !

this is FERGIE and her charming husband ,JOSH DUHAMEL :)

the romantic wedding picture ,both of them are too sweet 

everybody is talking bout them .Bieber's dhf would be veryVERYvery angry if they knew how bieber is in love with this beautiful selena :) ouhh goshh ..


okay ,i dun have to explain this .let the picture talks everything X)

they really need each other 

MEGAN FOX and BRIAN GREEN 

well ,they kinda couple of furious .hollywood always talk bout how Megan hated Brian when they're not in this situatuon lha kann .hm ,kira megan nihh sayang brian tapi bila bgadoh ,dy jadi SANGAT2 benci brian ..anyway ,they are still together okay :)

KATY PERRY and dear hubby ,RUSSEL BRAND 


the love is sparkling thru their heart . russel ,dunt u ever leave katy u hear me ?! i will kick ur ass if u ever leave her for another bitch ..

HOT LOVEBIRDS onboard ! 
Zac and Vanessa Efrons ,hhe ~ pray for them :)

if only everyone could tell how much vanessa in love hardly with zac ,then what the worth the love is ??
so , there's NOTHING3x can describe how worthy the LOVE is ..

kinda make me hard of jealousy .kidey ,nnty da kawen kita suroh org amekkan gamba kita mcm nih nak tak ?

ZAC EFRON and VANESSA HUDGENS 



our forever-in-love husband and wife ,
BRAD AND ANGELINA :))

even dha ada anak bderet pun still saling sayang menyayangg .haihh ,btuah kau Angelina ..

the world had see how much children make both of their life better than before ..
so ,kidey ,kita boleh macam ni kan ? ergh ,gatalnya aku nih .blaja pon blom abes ..
HAHA ,















this is me :) this is the way i am :)

hee ~ AT LASTT ,jenggjengg .aku dha dapat dy balek .muahhahaha .eih apa aku mepek nih ,tbea2 naa muahahaha .hm ,korang aku dha dpat dy balek .ylaa si mohd khidir tulaa .aku y pujuk2 dy tauk .ergh betapa susaa n ego dy tuh setebal kamus dewan dan stinggi menara bkembar petronas thu takk .tapy tapeala ,dha dpat dy balek punn :) ngeeehh ~
sukaa betol kau lynn , hahak !
eihh ,apa chita laa kawan baek aku si tyra azman tuh .naa msg dy tpy tadea crdt .bosan lhaa camnyh .asek tatea crdt jhea .klau toup jea msty knea tolak sos .erghh ~ tira baby ,naty hary selasa kita borak2 eahh .rendu kat kau gemokk :( hope kau taa nges lagy yea .kau kena kuat taw ! aku thu kau kuad ,
satu lagi ,yayangg aku lagy sorg tuh ,daya ,phun sma jgak ..dlm ksedihan y sgat2 .phun sbb bf .alaahai ,knp laa kwan2 aku kena mcm nihh .aku rasa mcm xadil kott .(apa kau ckp ni lynn ??!)
erghh ,apa aku ckap nihh ? goshh ,totally sick of thissss ..okay lha aku chow dlu .kang mkin lama mkin bnyak mbebel y bukan2 .papaii ..



cause i love you ~ thats the way it meant to be :)

HE LEFT ME





i just can believe my thought . he leave me . yes , he did . it is just bcause i am very mad at him , he couldn't stand it . he dunt understand what i feel , and what i want . he used to feel everything about me , but now ? there's nothing bout him that i realise can make me taste wonderful like the old time ..goshhh , why you take him from me ?! i couldnt breathe wthout him . pleasee , god . ii'm begging , do open his heart again . please God ..

baby ,please accept me again . do gimme the last chance , the very last chance . pleasee . please ..

Friday, April 29, 2011

You know I LOVE YOU







even if i'm the one who always be the blame on everythgg ,but believe me ,it could NOT stops me from loving you ..erghh ,why laa kita asek gado ?syg penad lhaa ,bb .seriously okayh ,SERIOUSLY :( syg naa tguk kita happy mcm couple lenn ,kita nyh dha mcm kucing dgan kucingg y brebutt kucinngg betina (pribahasa sndiri) .




do we need to get all of the fights just to make our love becoming stronger each day ? the only i want you to know that i am tired ..just need to relax and get some rest from all of this broken things ..
I'M SORRY ..

Tuesday, April 12, 2011

Friday, April 8, 2011

Maroon 5 - Never Gonna Leave This Bed

wake you up
in the middle of the night to say
i will never walk away again
i'm never gonna leave this bed . .

KIDEY , this song , is all about my feelings to you baby :)

tags by someone :)

eeii , kenapa kau tag kat aku bnyak bnyak soalan nihh sayang oii . okayh lhaa aku try jawab yea , cik wawa :)

No 1:

What’s your favorite …


Food

hmm , htplate mee ! eeh tak tak . hm lambchop ! ehh tak . apea ek ? :D




Drink

coke maybeee . . ehh no no ! MILO ICE , yupp ! ! hee~~




Shirt’s brand

well , idk . anythg that looks good :)




Accessories’ brand

i hate wearing accessories actualy , even watch . taa selesa sngat3 . .







Place to hang out instead of school / work

my room ! THE BEST PLACE IN THE ENTIRE WORLD ! X)




Website

FACEBOOK , BLOGGER . dah tu jhea , haha




Actress

megan fox ! lisa surihani ! 




Actor

hmm . skang daa taa minat sngat . myb alex pettyfer kodd , or josh duhamel . .




Song

cinta by flop poppy :))



Band

paramore , panic! at the disco , bunkface , the script 




Book

books ? err . . novel boleyh taa ? hihii . . novel centaa ofkos ,




Writer

damya hanna , stephanie meyer ( TWILIGHT ! ! )




Magazine

yezz! , cosmopolitan , seventeen , remaja , klik! 




TV channel

astro warna , hitz tv , channel v , hbo , one 393

Sitcom

hannah montana , tru jackson vp 




Drama

alaa . . tak minat , seriously




Reality TV

american next top model , americas got talent , macam macam aznil 








No 2:


1.Anda rasa anda hot?
NO , should i ? 




2.Upload gambar2 kegemaran anda.








3. Kenapa anda suka gambar2 ini?
cz i love myself :) , i love my boifie , and . . i miss my best friends ;"(
4. Bila kali terakhir makan pizza?
2 mggu lepass kodd . haiyaa , apealaa soalan nihh
5. Lagu terakhir yang anda dengar?
s&m , by rihanna

6. Apa yang sedang anda buat selain daripada selesaikan tag ini?
garu tengkuk , menguap
7. Selain dari nama sendiri, anda suka dipanggil dengan panggilan aper?
alin , sayangg . . hee~
8. Tag lagi 6 orang dengan hati terbuka tanpa rasa kekesalan.Sila lakukan kalau tak nak kena denda mandatori.

1.momoy
2.biyha
3.lily
4.yinn
5.kidey
6.wana


9. Saper no. 1- kepada anda?.
my 4 years-been-thru-everythg friend ;"-)

10. Orang no 3 - ada hubungan dengan sesiapa?
my ex clasmate . peewitt , huu~

11. Kata sesuatu berkenaan dengan orang no. 5 ?
tapaya kacau dy kalau taknak kena bakar hidop2 ! !

12. Bagaimana pulak dengan orang nombor 4 ?
jantung hati saya #2 selepas kidey ;)

13. Siapakah orang no. 2 ?
kakak saya ! ! so what ?

14. Bagi pesanan anda pada orang no. 6?
jaga diri elok2 okayh . lupakan mamat gemok tak guna tuhh . syag kau ngok !





i loikeee ♥


YEA , SAYA MEMANG SNGAT SUKA COOLBLOG !
SAYA DAHH JATUH CINTAA DGAN MINUMAN NIEHH .
JGANLAA CAKAP SAYA JAKONN :(

NIEH COOLBLOG YANG SAYA BELI TADY
EEE , KENAPA SEDAPPP SNGAT ? ?
SATU LAGI , AKAK YG KEJE KAT COOLBLOG TUH COMELL SNGATT !
DIA BAGII PEARL TUHH BANYAAKK2 TAUU
THANKS AKAK ! AKAK COMELLA , MESTI BOIFREN AKAK ENSEM . .
HEE , BODEK PULAK . .



saya sukaaaa COOLBLOG !



Wednesday, April 6, 2011

IT'S JUST YOU !

MOHD KHIDIR KHAIROLANUAR
please do read this entry . this is really helpful to make you  completely understand my feelings toward you . .

baby , i'm sorry for annoying you 
i'm sorry for making you worry most of the time
i'm sorry for hurting your feelings
i'm sorry for denying your loyalty and kindness
and i'm so very sorry . . for making you love me . . I'M SORRY FOR EVERYTHING . .


Kidey , kalau lhaa ada pkataan dlam dunia nie yg dpat saya gambarkan betapa indahnya perasaan saya pd awak brmula 25 september 2009 , saya akan ulang prkataan tu SETIAP HARI , selamanya . Saya nak awak tahu betapa saya sayangkan awak sangat bermula dari tarikh itu . Saya sentiasa nak awak tahu saya begitu cintakan awak , setiap apa yg saya buat saya akan fikir tntag awak . Setiap hari , bangun dr tdur , pkara pertama yg trlintas ialah awak . Saya tak tawu knapa , tapi saya akan tgok hp saya , ada tak message dr awak . .


Skarang , awak cakap saya jemu dngan awak . Saya muak dgan awak , saya mula bosan dgan awak . mgkin awak rasa pkara macam tu tak buat saya terluka . tapi pada saya , bila org yg kita sayang , kita cinta , org yg telah kita bina hubungan sejak 2009 , , cakap mcam tu pada saya , saya TERKILAN . menitis airmata saya , saya terduduk . tapi saya tenang , saya berlagak tenang . saya bisikkan dlam hati "kau kuat,amaliena .kau kuat !"
hakikatnya?? 
Amaliena TAK PERNAH kuat bila bhadapan soal yg melibatkan Mohd Khidir . .


saya reply text awak , kan ? awak tahu kann saya reply apea ? biar kita brdua yg tahu . .


Kidey , satu yang saya nak awak tahu , saya tak pernah bosan dgan awak .
saya tak pernah muak dgan awak .
saya tak pernah jemu dgan awak .
saya tak pernah rasa nak berpisah dari awak . .
sebab awak satu-satunya lelaki teragung dalam hidup saya , saya penah cakap kan ?
saya tak boleyh jalani khidupan seharian saya mcam biasa tanpa dengar suara awak 
saya tak boleyh ketawa bila tak dengar suara awak ketawa dulu . .
saya tak mampu nak buat apa apa pun tanpa awak ! ! ! !
TOLONGLAH FAHAM , , betapa perempuan nieh tak pernah jemu dgan awak . .



Tuesday, April 5, 2011

I LOVE THE WAY YOU LIE ;'(

On the first page of our story
The future seemed so bright
Then this thing turned out so evil
I don't know why I'm still surprised
Even angels have their wicked schemes
And you take that to new extremes
But you'll always be my hero
Even though you've lost your mind

Just gonna stand there and watch me burn
But that's all right because I like the way it hurts
Just gonna stand there and hear me cry
But that's all right because I love the way you lie
I love the way you lie
Ohhh, I love the way you lie

[Rihanna's Part 2]
Now there's gravel in our voices
Glass is shattered from the fight
In this tug of war, you'll always win
Even when I'm right
'Cause you feed me fables from your hand
With violent words and empty threats
And it's sick that all these battles
Are what keeps me satisfied

Just gonna stand there and watch me burn
But that's all right because I like the way it hurts
Just gonna stand there and hear me cry
But that's all right because I love the way you lie
I love the way you lie
Ohhh, I love the way you lie

[Rihanna's Part 3]
So maybe I'm a masochist
I try to run but I don't wanna ever leave
Til the walls are goin' up
In smoke with all our memories

More lyrics: http://www.lyricsmode.com/lyrics/r/rihanna/#share


lily , iloveyou . and knapa tak suap aku Mcflurry tuhh ? jahatt . .


nur nabihah ! koe phun sama taw . tak suap aku langsung . ee , nak jeaa peluk badan koe y cekedisss tuhh . hahah , kidding lhaa syag . hope koe tak baca . . bhehee


nie jgan cakaplaa , awal awal lagi mcfluryy tuh dha ngaapp dlam mulot dy . huhu , yinn . . imissyou damn damn muchh :"(

bieha , yinn :(
missyou so muchh

bieha , lily 
:"-(

our moment ;'(



ILOVEYOU
IMISSYOU
and this girl will always need you . .




UNINTENDED ! erghh , bestt !





eee , baru jhea denga lagu muse - UNINTENDED ! OMG , that song's totally ruining my mind now ! best sangat lagu tuhh okayhh , mmag best sngat . . dulu bukan maen kutok2 masa kidey denga lagu tuh . patu tady bila dha denga , erghh . . besttt !

Monday, March 28, 2011

I AM TIRED !


enta knapa , skang nieh aku dha tak banyak belaja . aku dha tak bnyak bukak buku . aku dha tak bnayk ulangkaji . aku dha tak fokus dlam kelas . aku dha tak nak denga cekgu bg nasihat . aku suka tido lepas balik skola berbanding siapkan hw .
sumpah aku tak tawu knapa aku jadik mcam nieh . dulu akulaa yg paleng rajin ( sikit la ) dari kawan kawan aku . tyme diorang maen , berbual dlam kelas , aku sorang jhea yg diam . tapi skarang ? ? bila smua berbual , aku pun berbual gak .
eih , aku tak faham
mana aa Amaliena bt Abtali yg dulu ? ? kenapa aa aku jadi mcam nieh ? ?
aku dha tak fikir masa depan macam aku salu fikir dulu dulu . aku dha malas nak ingad cita cita aku nak jadi peguam tuh . yg aku ingad , bila aku balik skola , aku capai hp terus text dy . lepas tuh aku akan tido , or makan or tngok tv smpailaa magreb . .
malam baru aku nak terhegeh hegeh jadual buku , text smua kawan kawan hw apea kena hanta esok . aku jadi malu dgan diri sndiri , korang . seriously okay , mana lynn y dulu ? ?
tanya diri sendiri lhaa , Amaliena . .

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers